Hjelp til din dårlige rygg

Stivhet og ubehag i korsryggen, ofte kjent som lumbago, er ganske hyppige, men sjelden signifikante og går vanligvis over av seg selv etter et par uker. Det kan være utfordrende å finne den nøyaktige opprinnelsen til ubehag, men det kan for eksempel skyldes en belastning på ryggmuskulaturen, etter å ha utført tunge løft. Å opprettholde en aktiv livsstil og å ta pauser når det er nødvendig er den beste behandlingen for ryggsmerter.

Sov bedre

Å sove kan være utfordrende når du har ubehag i ryggen. Når du ikke får nok søvn, kan ubehaget i ryggen føles verre, noe som kan skape en ond sirkel. I tillegg kan en dårlig sovestilling gjøre ryggsmerter verre. Vurder å skifte til din side. For å holde ryggraden i en nøytral stilling og redusere ryggsmerter, legg en pute mellom bena. Legg en pute mellom bena hvis du må sove på ryggen.

Fysioterapi

Fysioterapeuter kan instruere deg om hvordan du skal sitte, stå og bevege deg for å opprettholde passende ryggradsjustering og redusere ubehag i ryggen. I tillegg kan de vise deg spesifikke treningsøkter som kan hjelpe deg med å bygge sterkere ryggmuskler. Ta en titt her. En av de beste metodene for å stoppe fremtidig ubehag i ryggen er å ha en sterk kjerne.