Golf – en avslappende sport

I det siste ser det ut til at mye av omtalen om golf har gått til den nye elektriske utgaven av den populære bilen. Den må naturligvis lades opp for å kunne kjøre. Oppladende er også sporten golf, og nettopp muligheten til å blande mosjon med avkobling i flott og frisk natur er en av grunnene til at golf har blitt en så populær sport som det er.

Mange av Norges og verdens flotteste golfbaner er lagt til vakre steder som gjør det mulig å kombinere en dag med ball og køller og konsentrasjon om de bittesmå detaljer som kan ha enorm innvirkning på resultatet, med fine spaserturer på veltrimmet gress med flotte utsikter til vakker vegetasjon, vann og fred i sjelen!

For tiden har ikke Norge noen spillere i PGA Tour, som er golfens høyeste nivå for herrer, men vi har fortsatt Suzann Pettersen som gjør det bra i LPGA.

En av de populære golf turneringene er Ryder Cup, der USA spiller mot Europa som to lag. Av de siste seks møtene har Europa vunnet fem av dem. Hvis vi sjekker online for odds for å se hva bookmakerne mener om sjansene for årets turnering, ser vi blant annet at Europa forventes å vinne i år igjen. Her har Europa odds så lave som 1,55 mens oddsen for USA er 2,75, så man må satse mye penger for å ha håp om å bli rik på noen av mulighetene! Derimot er oddsen for uavgjort hele 12, men det er så usannsynlig at man nok ikke bør ta sjansen på det hvis man ikke liker å tape penger!

Mens det er noe debatt i golfmiljøet om rekruttering og mulig overkapasitet på landets baner, er det fortsatt et rikt amatørmiljø for golf i Norge. Man kan skilte med omlag 2.200 hull totalt for over 110.000 medlemmer, hvorav flere personer muligens har flere enn ett golfmedlemsskap – og hvor sikkert også noen av dem ikke spiller i det hele tatt.