Datamaskinen og vi

Avslapping er viktig for alle mennesker. Avslapping handler ikke bare om å gi kroppen hvile slik at musklene kan slappe av og komme seg. Det handler også om å hvile tankene litt. Hverdagen er ofte altfor full av inntrykk, tanker og bekymringer. Noen ganger virker det som man knapt har tid til å sette seg ned og hvile. Det er alltid noe som skal gjøres.

Selv når vi sitter i ro, er vi aktive. Da er det enten TV-en eller dataskjermen som er i sentrum. Datamaskinen er en viktig følgesvenn både på kontoret, på skolen og i fritiden. På internettet finner vi nyttig informasjon og kan holde oss oppdatert om alt som skjer ute i verden. Vi kan også holde kontakt med venner og bekjente gjennom sosiale medier, og snakke med folk på den andre siden av jorden.

I tillegg er datamaskinen fin underholdning. Der finner man filmer, bøker og spill. Bilspill, actionspill og kasinospill får timene til å gå når vi kjeder oss, og lar oss kose oss når det passer. I sistnevnte kategorien finner man alt fra interaktive bordspill som poker og blackjack til spilleautomater, bingo og skrapelodder.

Men selv om datamaskinen både er morsom og nyttig, blir kroppen stiv og anspent dersom man blir sittende for lenge. Man kan bli trøtt at å se på skjermen, og da har både hodet og kroppen godt av en pause.

Gode avslapningsstrategier gjør at man kommer seg raskt, og at man slipper ømme og såre muskler. Avslapning gir også ro til tankene, og når man har slappet av i noen minutter, føler man seg forfrisket og klar til ny dyst.

Avslapningsøvelser kan være så mangt. Noen går en tur i frisk luft, noen driver med yoga eller meditasjon, andre liker å synke ned i en myk stol og lukke øynene mens de tømmer hodet for tanker. Finn den avslapningsformen du liker best, og oppdag hvordan du får ny energi.