Avslappende aktiviteter

Hverdagen er travel, men selv om man har mye å gjøre, bør man alltid ta seg tid til å slappe av. Kroppen trenger å slappe av noen ganger, og hodet trenger også å tømmes for tanker og bekymringer. Ellers kan vi bli stresset, anspente og utslitte. Dette fører igjen til belastningsskader og smerter.

Man trenger ikke å legge seg ned på gulvet for å slappe av. Man kan også slappe av mens man beveger seg. Et godt eksempel på det er yoga, der man både skal slappe av i tankene, samtidig som musklene er i aktivitet. Å gå tur er også en fin avslapningsform. Der kan man tenke på noe helt annet enn stress og mas, og man kan kjenne at anspentheten forlater musklene.

Dersom man har problemer med å sove, bør man trene avslapning om kvelden for å roe ned kroppen før man legger seg. Det er vanskelig å sovne når kroppen er anspent eller oppjaget. Ved å roe ned kropp og tanker før kvelden, blir det enklere å sovne. Aktivitetene man gjør om kvelden, bør være rolige, og ikke øke pulsen eller gjøre kroppen svett. Lette yogaøvelser er et fint alternativ, eller man kan ganske enkelt sette seg ned med en bok.

Andre avslappende aktiviteter kan være spill, puslespill, håndarbeid eller en hobby du liker. Det spiller egentlig ingen rolle hva du gjør, så lenge kroppen og tankene slapper av når du holder på med det. Finn din personlige aktivitet som gir deg avslapning og ro.